Tämän vuoden kesäleiri Brunstadilla peruttiin vallitsevan pandemiatilanteen takia. Sen sijaan järjestettiin online-kesäleiri niin sanottuna hybridi-leirinä – osallistuimme yhteisiin online-lähetyksiin joiden lisäksi järjestimme paikallista toimintaa ja yhdessäoloa.

Suomessa me nuoret kokoonnuimme Kotkaan, josta olimme vuokranneet majoitus- ja oleskelutiloja Santalahdesta. Leirille lähti noin 50 nuorta Kirkkonummelta ja Lahdesta sekä muutama nuori Virosta. Luvassa oli neljä toiminnantäyteistä päivää ja mukavaa yhdessäoloa. Monet nuorista eivät olleet pandemian takia nähneet toisiaan useampaan kuukauteen, joten leirin avajaisiltana tunnelma oli täynnä jälleennäkemisen riemua.

Leiri alkoi perjantai-iltana huikealla kickoff-lähetyksellä, jonka jälkeen jatkoimme avajaisseremonioita paikallisesti mahtavan kesäleiritunnelman vallitessa. Leirin mittaan näimme paikallisseurakuntien tuottamia lähetyksiä mm. USA:sta, Saksasta ja Etelä-Afrikasta.Tässä viimeisessä saimme vaikuttavalla tavalla kuulla valkoisen ja mustan miehen kertovan, miten usko Jeesukseen oli täysin vapauttanut heidät syvälle juurtuneesta rasismista ja tehnyt heistä veljeksiä keskenään, joilla ei enää ollut valkoisten ylemmyydentuntoa eikä mustien katkeruutta.

Varsinaiset leiripäivät aloitimme yhteisellä aamiaisella, jonka jälkeen katsoimme aamulähetyksen Brunstad-TV:n välityksellä. Lauantaina oli kansainvälinen rastirata, jossa nuoret ympäri maailmaa osallistuivat samanlaisiin rasteihin pienissä joukkueissa, taistellen kilpailun voitosta rasteilta jaettujen pisteiden avulla. Perjantai-illan sateiden ja sääennusteen puolesta näytti siltä, että lauantain rastiradasta olisi tullut sateisen synkkä, mutta onneksi sää muuttuikin aurinkoiseksi ja loppuleirin ajan vallitsi aurinkoinen sää. 

Aurinkoinen sää olikin paikallaan, sillä sunnuntaina ja maanantaina oli ohjelmassa erilaisia aktiviteetteja, mm. vesiurheilua, golfia, kartingia, sup-lautailua, koskenlaskua ja kierros kauniissa, kesäisessä Kotkan kaupungissa. 

Kesäleirin kohokohta oli teemailta, jossa käsiteltiin Elias Aslaksenin elämää ja hänen jälkeensä jättämää hengellistä perintöä ja sen merkitystä seurakunnan kehitykselle. Illan aikana kuulimme mielenkiintoisia ja hauskoja tarinoita Aslaksenin elämästä Kåre Smithiltä, joka itse oli jo nuorena tutustunut Aslakseniin ja viettänyt paljon aikaa hänen seurassaan sen jälkeen.

Aivan leirin lopussa oli nuotioiltalähetys, jossa lauloimme hengellisiä yhteislauluja ja kuulimme lisää tarinoita muun muassa Elias Aslaksenista ja Brunstadin historiasta. Elias Aslaksen oli erityisesti pitänyt Henry A. Tandbergin laulun “Päivämme lyhyt, pian se pimenee” viimeisestä säkeistössä, jossa kehotetaan tekemään toisille sitä hyvää, mitä Herra on tehnyt itsellemme, takertumatta toisten vikoihin ja puutteisiin.

Nuoret lähtivät kotiinsa virkistyneinä ja valmiimpina kohtaamaan omat haasteensa sekä kiitollisina järjestäjien - jälleen kerran - näkemästä vaivasta.