Kesäkuu oli juuri alkanut ja pyhäkoulun retken aika oli koittanut. Tänä vuonna kohteena oli Hämeenlinnassa sijaitseva luontoalue Aulanko, ja kaikki ystävät kutsuttiin mukaan. 

Iloinen joukko saapui Aulangon hotellin parkkipaikalle ja lähti sieltä kävelemään kohti Aulangon vuorella kohoavaa suurta graniittilinnaa. Linnan sisäänkäynti oli tunneli, jonka seinämien kaiku hauskuutti pienimpiä. 

Tunnelin kautta saavuttiin jo linnan aukealle sisäpihalle, jonne kaikki kokoontuivat viettämään päivää yhdessä. Levitimme alueelle vilttejä, ja järjestimme pienen piknik-eväsretken. Sisäpihaa ympäröi kolme suurta tornia, joista kahteen sai kiivetä katselemaan maisemia ja leikkimään vaikka prinsessoja.

Päivä eteni eväiden syömisen merkeissä, jonka jälkeen oli tarkoitus, että lähdemme yhdessä tutkimaan alueella sijaitsevia nähtävyyksiä. Sade pääsi kuitenkin yllättämään. Juoksimme sateelta suojaan tunneleihin ja katoksiin, mutta se jatkui miltei koko päivän. Monet päättivät lähteä kotiin lämmittelemään. Tunnelma ei kuitenkaan täysin latistunut sillä tunnelissa raikui Suomen Huuhkajien kannustuslaulut, ja kaikkein kärsivällisin joukko lähti tutkimaan aluetta sateen lakattua pitkänkin odottelun jälkeen.

Sää ei ollut puolellamme, mutta retkestä jäi silti lämpimiä muistoja. Kiitos kaikille osallistujille mukavasta retkestä.

Tähän sitten pyhäkouluvuotemme huipentui ja päättyi. Kiitos kaikille pyhäkoulun vetäjille, jotka ovat olleet lapsille hyvinä esikuvina ja järjestäneet heille toimintaa ja ikätasoista raamatunopetusta

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli