Yhdistyksen perinteinen syyskonferenssi toteutettiin tänäkin vuonna huolimatta erikoisesta ajasta korona-pandemian hallitessa koko maailmaa.

Konferenssin osallistujamäärää jouduttiin rajoittamaan, mutta Kirkkonummen nuorten iloksi lahtelaiset nuoret voivat kuitenkin olla paikalla koko tapahtuman ajan.

Viikonloppu alkoi nuorten kokoontumisella. Iltapalan jälkeen nuoret istuivat rinteeseen rakennetussa amfissa katsellen nuotion loimotusta. Ilta vierähti hengellisen rakentumisen ja laulujen merkeissä yöhön asti.

Lauantai-iltapäivän kokous järjestettiin niin, että osa lahtelaisista jäsenistä oli Lahdessa ja kirkkonummelaiset jäsenet Kirkkonummella. Kummallakin paikkakunnalla voitiin osallistua puhein ja lauluin kokoukseen.

Kokouksen hengellinen sanoma oli puhutteleva. Kuulijoita kehotettiin - kuten Paavali efesolaisille kirjoittaa -uudistumaan mieleltään ja hengeltään sekä rakastamaan Jumalaa ja hänen tahtoaan tässä pimenevässä maailmassa, jossa on paljon hätää, pelkoa ja yksinäisyyttä. Jeesus opetti ihmisiä rakastamaan toisiaan ja tuntemaan myötätuntoa, iloitsemaan iloitsevan kanssa ja itkemään itkevän kanssa. Tähän siunattuun elämään kuulijat saivat innostusta ja vahvistusta kokoontumisessa.

Ruokailu tapahtui sateelta suojassa läheisessä suuressa teltassa. Ruokailu oli tilattu pitopalvelulta. Teltassa oli mahdollisuus vaihtaa kulumisia ystävien kanssa kaikessa rauhassa ja osallistua lasten toimintakerhon järjestämään arvontaan.

Mukava uutuus oli pizzakärry, jossa Pizza on wheels-niminen yritys paistoi kiviuunissa erilaisia pizzoja ennen nuorteniltaa. Lyhyehkön nuortenkokouksen jälkeen oli hauskaa ohjelmaa ja leikkejä. Ilta huipentui ”just dance” -liikuntaan, johon kaikki osallistuivat. Yhdessäolo jatkui pelien ja musiikin parissa.

Korona-ajalla on ollut kaikista vaikeuksista ja menetyksistä huolimatta oma siunauksensa. Yhdistyksen jäsenet ovat oppineet käyttämään monin tavoin hyväksi nykytekniikkaa. Kokoontumisrajoituksista huolimatta sekä lapset, nuoret että varttuneemmat ovat voineet osallistua tapahtumiin ja kokouksiin puhelimen tai tietokoneen välityksellä.

Edellinen julkaisu
Seuraava julkaisu