LASTEN HARRASTEKERHOT

Lasten harrastekerhot ovat ala-asteikäisille lapsille suunnattuja viikottaisia kerho-iltoja, joissa ohjaajina toimivat seurakunnan vapaa-ehtoiset nuoret aikuiset. Toiminnassa pyritään löytämään jokaiselle mielekästä tekemistä: seikkailuja, pulkkamäkeä, teemailtoja kokkailuineen ja pukeutumisineen, sekä vierailuja sisäleikkipuistoon, tai vaikkapa tiedepuistoon.

Harrastekerhoissa lapset oppivat sosiaalisia ja monia muita taitoja sekä yhdessä tekemistä. Kokoontumiset sisältävät myös hengellisen tuokion, jossa lauletaan sekä kuullaan jokin Raamatun opetus.

Kerhoissa lapsilla on turvallista ja hauskaa. Monet ystävyyssiteet muodostuvatkin juuri yhdessä tekemisen myötä.

NUORTEN ILLANVIETTO

Nuorten illanvietto on nuorille suunnattu toiminta, jossa he viettävät yhdessä aikaa erilaisten pelien tai muun tekemisen parissa. Ohjaajina paikalla on seurakunnan vapaaehtoisia nuoria aikuisia.

Kesäisin ohjelmassa on usein lentopalloa, grillaamista tai vaikkapa perinteistä mölkkyä.

Talvisin kokoonnutaan yleensä seurakunnan sisätiloihin, joissa pelataan lautapelejä ja vaihdetaan kuulumisia pienen, rattoisan iltapalan äärellä.

Illanviettojen tavoitteena on luoda nuorille myönteiset puitteet, joissa on helppo viihtyä yhdessä, kokea yhteenkuuluvuutta ja hyväksyntää.

LASTEN LIIKUNTAKERHO

6-13-vuotiaille lapsille järjestetään viikoittain liikuntakerho vuokratuissa koulujen liikuntasaleissa. Ohjelmaan kuuluvat erilaiset vauhdikkaat joukkuepelit mm. sisäfutis, sähly ja koripallo. Hauskoja leikkejä leikitään lasten toiveita kuunnellen. Lempileikkejä ovat olleet hyllypallo, tulimies, toffee ja hippaleikit.

Pelien ja leikkien avulla lapset oppivat yhteisten sääntöjen noudattamista ja joukkueena toimimista. Samalla lapset nauttivat liikunnasta. Myös ketteryys, koordinaatio ja yksilölliset taidot kehittyvät siinä sivussa. Kerho on yksi viikon kohokohdista lapsille. Ohjaajina toimii ryhmä seurakunnan vapaa-ehtoisia nuoria aikuisia.

PYHÄKOULU

4-13-vuotiaille lapsille järjestetään sunnuntaisin aamupäivällä oma lämminhenkinen pyhäkoulu, jossa tutustutaan Raamatun kertomuksiin helppotajuisella tavalla.

Usein tiedossa on myös hauskoja leikkejä, askartelua, liikkumista ja muuta mukavaa tekemistä.

RAAMATTUOPETUS

9-luokkalaisille järjestettävällä raamattuopetuksella on seurakunnassa pitkät perinteet. Pienryhmä kokoontuu viikottain seurakuntamme vanhemman jäsenen toimiessa opettajana.

Opetuksen myötä nuoret saavat hyvän käsityksen raamatun keskeisimmistä teemoista. Lukukauden mittainen opetusjakso päätyy koko seurakunnan yhteiseen juhlaan, jossa opetuksessa olleet palkitaan omalla raamatulla ja seurakunnan omalla kirjallisuudella.

NUORTENKOKOUKSET

Nuortenkokoukset ovat hengellisiä tilaisuuksia nuorille ja nuorille aikuisille. Kokoontumisissa toimivat ohjaajina muutamat seurakunnan nuoret aikuiset. Kokouksessa lauletaan yhdessä, rukoillaan ja tuodaan esiin raamatun sanomaa.

Tilaisuuden jälkeen iltaa vietetään vapaamuotoisesti jutustellen ja kuulumisia vaihdellen edullisen tarjoilun lomassa.

JÄÄKIEKKO

Lauantai-iltaisin järjestetään nuorille tytöille ja pojille jääkiekkoharjoitukset kolmessa eri ikäryhmässä. Harjoitukset pidetään eri jäähalleista varatuilla vuoroilla.

Jääkiekkovuoro pitää sisällään ensin yhteiset harjoitukset. Tämän jälkeen joukkueet pelaavat vastakkain. Tarkoituksena on urheilla hyvässä joukkuehengessä ja nauttia pelaamisesta yhdessä.

Kauden kohokohtia on ulkomailta saapuvien pelaajien kesken järjestetyt ystävyysottelut Suomessa. Näissä viikonlopun mittaisissa tapahtumisissa solmitaan uusia ystävyyssuhteita ja vietetään yhteistä aikaa kaikkien osallistujien kesken.

Kauden aikana valmistaudutaan kansainväliseen päätösturnaukseen, joka järjestetään vuosittain Pääsiäisleirillä Brunstadilla.

LENTOPALLO

Lauantai-iltaisin järjestetään nuorille tytöille lentopalloharjoitukset kahdessa eri ikäryhmässä. Harjoitukset pidetään kouluilta vuokratuissa liikuntasaleissa.

Lentopallovuoro pitää sisällään yhteiset harjoitukset, minkä jälkeen muodostetaan joukkueet ja pelataan vastakkain. Tarkoituksena on urheilla hyvässä joukkuehengessä ja nauttia pelaamisesta yhdessä.

Tämän kauden kohokohtana on viikonlopun mittainen ystävyysottelu Tanskassa. Tyttöjen joukkue osallistuu Suomesta. Näissä viikonlopun mittaisissa tapahtumisissa solmitaan uusia ystävyyssuhteita ja vietetään yhteistä aikaa kaikkien osallistujien kesken.

Kauden aikana valmistaudutaan kansainväliseen lentopallon päätösturnaukseen, joka järjestetään vuosittain Pääsiäisleirillä Brunstadilla.

A-TEAM

Tähän nuoriso-ohjelmaan on vuodesta 2002 alkaen osallistunut noin 6000 nuorta maailman eri BCC- seurakunnista, Suomesta noin 100. A-Teamissa kymmenien eri kansojen nuoret ovat tavanneet toisia nuoria, joiden kulttuuri saattaa olla hyvin erilainen kuin heidän omansa, tehneet yhdessä työtä ja osallistuneet raamattuopetukseen, kokouksiin ja retkiin. Useimmat ovat saaneet selvän käsityksen kristinuskosta ja pohjan elämälleen, sekä elinikäisiä ystäviä.

A-Teamissa nuoret tekevät työtä Work & Travel -tyyppisellä konseptilla eri maissa. Jotkut valitsevat osallistua BCC-Median TV- ja filmituotantoon, käännöstyöhön  norjasta omalle äidinkielelle, laulu- ja musiikkiprojekteihin tai tapahtumatuotantoon.

Kuva: Copyright BCC Media