BCC:n sisartenkonferenssi järjestettiin 2024 kansainvälisen naisten päivän tuntumassa jo 15. kerran. Teemana oli ”Lepo Jumalassa”. Kolmipäiväiseen viikonloppukokoontumiseen osallistui lähes 6000 naista. Osallistumisen alaikäraja oli 13 vuotta. Norjassa meren tuntumassa sää oli koleahko.

Koko maailmanlaajuinen hengellinen yhteisömme pystyi seuraamaan kokouksia internetin välityksellä yhdeksälletoista kielelle tulkattuina, ja osa sisällöstä jää BCC:n jäsenten käyttöön verkkosivuillemme.

Kokoukset johti Kåre J. Smith, joka muutaman paikalla olleen paikallisseurakunnan johtajan kanssa puhui Jumalan sanaa tavalla, josta saimme ravintoa ja rakentumista. Eri-ikäiset sisaret, nuorimmista vanhimpiin, antoivat vaikuttavia henkilökohtaisia todistuksia, ja kuulimmekin toistasataa puheenvuoroa, joiden välityksellä saatoimme kokea hengen yhteyttä ystäviemme kanssa. Kokouksia oli yhteensä 3, lisäksi kaikkiin konferensseihimme liittyvä koko seurakunnalle suunnattu ajankohtainen toimintakatsaus. Lauantai-iltana oli juhlakokous siihen liittyvine jälkijuhlineen; viimeksi mainittu sisälsi monipuolista vauhdikasta ja virkistävää ohjelmaa, josta jäi hyvä mieli.

Paikalla olleille oli kokousten välisenä aikana tarjolla muutakin ohjelmaa eri-ikäisille: Luova nurkkaus, jossa erilaisia askartelujuttuja kuten helmitöitä, piirtämistä, kynsienhoitoa; kudinnurkkaus; kävelyretki ryhmässä, aamuvoimistelua, rivitanssia, Zumbaa, seinäkiipeilyä, musiikkiliikuntaa; rentoutumis-, keskustelu- ja pelialueita. BCC:n historiasta kertova Forum-museo oli tietysti myös auki; museo tarjoaa monipuolisen, usealle kielelle tulkatun tutustumiskierroksen seurakuntamme vaiheisiin ja henkilöhistorioihin. Monille varmaan pelkästään läheisten kanssasisarten tapaaminen ilman arjen kiireitä ja maantieteellistä etäisyyttä saattoi olla viikonlopun parasta antia.

Vaikea kuvitella konferenssin jättäneen ketään kylmäksi tai välinpitämättömäksi, niin koskettava se oli. Me, jotka saimme olla paikalla, olemme siitä hyvin kiitollisia. Tärkeimpiä anteja olivat varmasti ne omakohtaiset hengelliset oivallukset, päätökset ja kehitysprosessit, joiden kanssa palasimme mitä moninaisimpiin elämäntilanteisiimme.  Jumalan sanan julistus, jonka päämääränä on saada nuoret valitsemaan Kristuksen opetuslapseksi tulemisen, ja sen jo valinneet ”kasvamaan kaikin tavoin häneen, joka on pää, Kristus” (Ef. 4:15). Tämä tekee ihmisestä päämäärätietoisen, vahvan ja koetukset kestävän.

Monien todistuksista ilmeni myös, miten syvää ja hyvää työtä etenkin nuoremmille ikäluokille suunnattu monipuolinen ja pitkäkestoinen Roomalaiskirjeprojekti on tehnyt. Tästä on hyvä jatkaa!